Prenuptial advies

Partners die gaan samenleven of trouwen realiseren zich vaak onvoldoende dat het belangrijk is om met elkaar een goede overeenkomst te sluiten. Omdat ik als advocaat heel veel huwelijkse voorwaarden onder ogen heb gehad, weet ik wat de knelpunten en valkuilen kunnen zijn. Regelmatig adviseer ik bij het maken of tegen het licht houden van een samenlevingsovereenkomst of huwelijkse voorwaarden, dit wordt ‘prenuptial advies’ genoemd.
We bespreken de onderwerpen die geregeld moeten worden en ik help de partners om met elkaar van gedachten te wisselen over hun wensen en toekomstverwachtingen. De inhoud moet aansluiten bij uw specifieke situatie. Zo ontstaat een stevige basis voor uw samenleving of huwelijk. Indien nodig kan ik u begeleiden bij uw bezoek aan de notaris.
Kortom, wat kunt u verwachten
  • U wordt aangemoedigd na te denken hoe de (huwelijkse) samenleving eruit zal zien
  • U beseft beter wat u ondertekent na overleg en uitleg over de keuzes en de (juridische) betekenis ervan. Daardoor worden het uw persoonlijke (huwelijkse) voorwaarden waarbij uw bedoelingen duidelijk worden vastgelegd
  • De voorwaarden zijn besproken en begrepen waardoor ze voor u gaan leven en het eenvoudiger wordt de afspraken toe te passen en periodiek tegen het licht te houden.