Individuele advisering

Een scheiding is een ingrijpend proces. Alles wordt anders, zekerheden vallen weg en er moeten beslissingen genomen worden die vaak veel impact hebben op het verdere leven.
Dan kan er behoefte zijn om te sparren met een professional die buiten het proces staat. Om weer grip te krijgen op de situatie, op de eigen emoties, op de juridische vraagstukken die spelen.
Ik begeleid en adviseer cliënten tijdens en na hun echtscheiding ook individueel over uiteenlopende onderwerpen. Dat kan juridisch advies zijn of een second opinion, maar ook begeleiding om beter om te kunnen gaan met de situatie en weer greep te krijgen op de toekomst.

Onderwerpen die aan de orde kunnen komen zijn (her-)berekening van alimentatie, de eigen woning, de onderneming, de financiën. Maar ook verbetering van de communicatie, afspraken over co-ouderschap, aanpassingen in het ouderschapsplan.

Regelmatig adviseer ik cliënten die zich beraden over een scheiding en geef ik informatie over de gevolgen en of er mogelijk andere opties zijn. Ook als je weet dat jullie uit elkaar gaan, maar geen overzicht hebt van wat daarbij komt kijken, ben je welkom voor een adviesgesprek.